Groep D: Lazio profiteert van misser Vaslui

14-12-2011 21:52

Lazio speelde thuis tegen het al geplaatste Sporting, met de wetenschap dat het voor eventuele kwalificatie afhankelijk zou zijn van het resultaat in Zwitserland bij FC Zürich - FC Vaslui.

Vlak voor rust hielp Libor Kozák (foto) de thuisclub aan een 1-0 voorsprong. Tien minuten na de pauze maakte Giuseppe Sculli er 2-0 van, waarmee het duel was beslist. Sporting, waar Stijn Schaars in de basis stond, deed namelijk niet veel om het Lazio lastig te maken.

Lazio komt door de overwinning op negen punten. Sporting, dat topschutter Ricky van Wolfswinkel thuis liet, blijft op twaalf staan.

FC Vaslui onderuit
Lazio deed dus wat het moest doen en kreeg de welkome hulp van nummer laatst FC Zürich. De Zwitserse club won door goals  van Xavier Margairaz en Oliver Buff in de tweede helft met 2-0 van FC Vaslui.

Ondanks de zege eindigt Zurich laatste met vijf. FC Vaslui eindigt derde met zes punten.