Wondergoal Howard helpt Everton niet

04-01-2012 23:59

De wedstrijd tussen Everton en Bolton zal vooral de boeken ingaan als de wedstrijd van het doelpunt van keeper Tim Howard. De Amerikaan zag zijn uittrap in de 63ste minuut opgepikt worden door de wind en tot ieders verbijstering in het doel van Bolton belanden.

Tot die tijd hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Bij Everton stond John Heitinga in de basis als controlerende middenvelder. Voor Royston Drenthe was niet eens plaats in de wedstrijdselectie. Heitinga kon echter niet voorkomen dat het in de tweede helft alsnog mis ging voor Everton.

Amper vier minuten na de wondergoal van Howard was het alweer 1-1. David N'Gog speelde zich knap vrij en schoot feilloos raak. Tien minuten voor tijd trok hekkensluiter Bolton de wedstrijd zelfs helemaal naar zich toe. Gary Cahill, die waarschijnlijk binnen enkele dagen naar Chelsea vertrekt, schoot van dichtbij snoeihard raak: 1-2.

Bolton Wanderers is door de overwinning niet langer hekkensluiter in de Premier League. De club stijgt naar de achttiende plaats. Everton deelt de tiende plaats met Sunderland.