Been en Genk ontsnappen met gelijkspel

15-01-2012 20:57

Genk greep vorig seizoen de Belgische landstitel naar zich toe, maar bivakkeert dit seizoen in de subtop van België. Ook tegen Zulte-Waregem ging het weer mis. Kansen waren er wel, het vizier stond echter niet op scherp. Bovendien eindigde een inzet van Christian Benteke op de paal.

Been oogde niet tevreden en greep in het tweede bedrijf in. De Nederlandse trainer haalde topschutter Jelle Vossen naar de kant, net zoals de zichtbaar ontevreden Anthony Vanden Borre. Zijn wissels hadden aanvankelijk echter geen grip. Zulte-Waregem kwam na 68 minuten zelfs op voorsprong via Jens Naessens.

Genk leek op weg naar een dure nederlaag, maar één van de allerlaatste kansen leverde alsnog een punt op. Een Genks slotoffensief werd afgerond door Jeroen Simaeys. Oud-Feyenoorder Thomas Buffel had zelfs nog de 1-2 op zijn schoen. Hij schoot de bal diep in de blessuretijd net naast.