Kritiek op Ballack na negeren trainer Dutt

Kritiek op Ballack na negeren trainer Dutt

23-01-2012 13:42

De voormalig international kon tegen FSV Mainz opnieuw geen indruk maken. Fans floten hem uit, een terechte wissel was het gevolg. Ballack (34) dacht daar anders over getuige zijn reactie. De tactische zet van Dutt betaalde zich uit. Op het moment van de wissel van Ballack stond er een 2-2 tussenstand op het bord, uiteindelijk won Bayer met 3-2.

"Ik had Ballack in de rust al gewisseld. Hij was simpelweg niet goed", neemt technisch directeur Rudi Völler zijn trainer na afloop in bescherming. "Het besluit om Michael te wisselen was de juiste keuze. Daarna hebben we goed gespeeld en de wedstrijd gewonnen. Dat Michael weigert een hand te geven is geen wereldramp. Daar zullen we het maandag over hebben."

Dutt wilde na afloop niet stilstaan bij het incident. "Michael heeft zich na de wedstrijd bij het team gevoegd en de overwinning gevierd", is het enige dat Dutt zei over de middenvelder. Het contract van Ballack in Leverkusen loopt komende zomer af. Onlangs kreeg hij te horen dat hij in juni mag vertrekken bij de club.