AZ houdt zich in tegen kansloos Excelsior

AZ houdt zich in tegen kansloos Excelsior

Gepubliceerd: zaterdag 11 februari 2012 om 21:36za 11-02-2012 om 21:36

Maarten Martens besliste de wedstrijd in het AFAS Stadion binnen drie minuten. De Belg was in de 58ste en de zestigste minuut trefzeker. Daarna slaagde laagvlieger Excelsior erin om de schade verder beperkt te houden. De ploeg uit Rotterdam moest wel de eerste nederlaag incasseren in de laatste vijf ontmoetingen met AZ.

De formatie van coach Gertjan Verbeek heeft de smaak weer te pakken na een moeizaam begin van de tweede seizoenshelft. Vooral Martens is na lang blessureleed opgeleefd bij AZ. De middenvelder speelt als vanouds en weet naast goed spel ook het doel regelmatig te vinden. Eerder deze maand besliste hij het bekertreffen met de amateurs van GVVV ook al met twee treffers.

Excelsior moest vlak voor de aftrap nog een wissel toepassen omdat Tim Vincken niet fit was. Moussa Kalisse verving hem. Ondanks die late wijziging ging het spel in de eerste helft zowaar gelijk op. Excelsior speelde brutaal en kreeg goede kansen via Darren Maatsen en Bart Schenkeveld, die er net niet in slaagden om doelman Esteban te passeren. De beste mogelijkheden waren wel voor AZ. Charlison Benschop raakte de paal met een afstandsschot en Brett Holman kopte op de lat.

Ook aan het begin van de tweede helft liep het stroef bij AZ. Een prachtige aanval bracht daar echter verandering in. Martens combineerde met Holman en rondde bekwaam af. De tweede treffer kwam wat gelukkig tot stand. Excelsior-verdediger Leen van Steensel werkte de bal bijna in eigen doel, Martens gaf op de lijn het laatste zetje. Zo tankte AZ na de midweekse 6-0-zege op ADO opnieuw vertrouwen voor de ontmoeting met Anderlecht donderdag in de Europa League.

Lees meer over: Maarten Martens

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws