Club legt mak Gent eenvoudig over de knie

Club legt mak Gent eenvoudig over de knie

Gepubliceerd: zondag 12 februari 2012 om 20:51zo 12-02-2012 om 20:51

Kersten Steurbaut
GENT

De 'Slag om Vlaanderen' kreeg zondagavond met de terugkeer van Bojan Jorgacevic naar het Ottenstadion wat extra peper in de kont. De Serviër ruilde in november AA Gent voor Club Brugge, maar bleef kalm onder alle aandacht. Die blauw-zwarte sjaal ging gewoon mee het veld op.

Rustige avond voor Jorgacevic
Het Gentse publiek nam Jorgacevic van bij het eerste flutisignaal onder vuur, maar zijn ex-ploegmaats spaarden de Serviër. AA Gent slaagde er tegen een goed georganiseerd Club Brugge voor de rust niet één keer in om een uitgespeelde kans te creëren. Jorgacevic moest slechts één keer in de voeten van Elimane Coulibaly duiken. Ilombe Mboyo kwam niet verder dan het zijnet.

AA Gent verloor door de afwezigheid van Bernd Thijs en Tim Smolders de strijd op het middenveld. Mboyo en Zlatan Ljubijankic brachten de thuisploeg op de flanken te weinig bij. Benito Raman vloog na zijn sterke prestatie in Leuven verrassend terug naar de bank.

Club Brugge controleerde rustig en kwam er een paar keer goed uit. Josep Akpala en Mushaga Bakenga waren echter te verrast om een scherpe voorzet van Fredrik Stenman tegen de touwen te duwen. Een vrije trap van Victor Vázquez leverde wel een doelpunt op. Jordi Figueras duwde aan de tweede paal binnen. De Gentse defensie stond te slapen.

Refaelov hangt Buffalo?s aan de strop
Niki Zimling liet kort voor rust na om de score te verdubbelen. De Deen miste op een voorzet van Vázquez, die in de rol van Vadis Odjidja toch nog te veel de goede momenten afwisselde met slordigheden, volledig zijn schot.

Het was echter uitstel van executie. Blauw-zwart trok in het vierde de kwartier de wedstrijd helemaal naar zich toe, met Lior Refaelov in een hoofdrol. De Israëliër wrong zich eenvoudig voorbij Rafinha om de 2-0 voorbij Sergio Padt te schuiven. Tien minuten later schotelde hij Joseph Akpala zijn negende competitietreffer voor. De Buffalo?s definitief aan de strop.

Trond Sollied toverde met de inbreng van Yassine El Ghanassy, Yaya Soumahoro en Christian  Brüls nog een wanhoopspoging uit zijn Noorse hoed, veel gevaar leverde het echter niet op. AA Gent glorieerde in slechte passes en legde Club Brugge niets meer in de weg. El Ghanassy krulde een vrije trap nog mooi tegen de touwen, maar de eerredder kwam te laat. Een Gents slotoffensief leverde niets meer op.

Vertrouwen voor Hannover
Blauw-zwart wordt zo alleen tweede op zeven punten van leider Anderlecht  en tankt nog wat extra vertrouwen met het oog op de Europese verplaatsing naar Hannover. AA Gent gaat al voor de vierde keer in eigen huis onderuit

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws