Gyan kapot na nieuwe misser: Mentaal stuk

Gyan kapot na nieuwe misser: "Mentaal stuk"

20-02-2012 16:53

Gyan miste in de strijd om de Afrika Cup in de halve finale tegen Zambia een strafschop. Ghana werd vervolgens uitgeschakeld door de latere kampioen. Voor Gyan reden om zich voorlopig niet meer te laten zien in Ghana. Ook tijdens het WK 2010 was hij de gebeten hond. Toen miste hij in de kwartfinale tegen Uruguay vanaf elf meter.

De misser in Zuid-Afrika zit Gyan (26), door Sunderland verhuurd aan Al-Ain, nog steeds dwars. "Allereerst wil ik nogmaals mijn excuses aanbieden aan mijn land. Het is nooit mijn bedoeling geweest om deze beslissing zo vroeg in mijn carrière te nemen", zegt Gyan.

"Ik ben mentaal gebroken. Het is zwaar voor me om twee belangrijke penalty's te missen. Ik hoop door dit besluit mijn emoties en gedachten weer op de rit te krijgen en wil sterker terugkeren. Ik ben nooit helemaal hersteld van mijn misser op het WK en nu kreeg ik dit er ook nog eens overheen", gaat de aanvaller verder.

"Ik wil dat iedereen weet dat ik van Ghana houd en niets liever wil dan de eer van mijn land verdedigen. Ik zou nergens zijn zonder Ghana. Ik hoop dat iedereen mij wil steunen in mijn strijd om sterker terug te keren."