Lokeren vervoegt Kortrijk in bekerfinale

Lokeren vervoegt Kortrijk in bekerfinale

22-02-2012 21:25

Lokeren verdedigde op ?t Lisp een 1-0-voorsprong uit de heenwedstrijd. ?Maak het onmogelijke waar?, stond reuzegroot afgebeeld op een spandoek van de spionkop van de Pallieters. ?

Voor de pauze beslist?
Aan de rust had Lokeren zijn schaapjes al volledig op het droge. Vlak voor de pauze sloeg de ploeg van coach Peter Maes genadeloos toe. Eerst kopte Nil De Pauw een gemeten voorzet van Laurens de Bock voorbij doelman Eiji Kawashimi.??

Enkele minuten later was het opnieuw raak voor de Oost-Vlamingen. Lokeren-draaischijf Benjamin De Ceulaer bracht de bal tot bij Koen Persoons en die aarzelde geen moment om Lierse een tweede uppercut te doen incasseren.??

Overbodige tweede helft
?Na de pauze speelde Lokeren met de handrem op en mocht Lierse komen. Coach Chris Janssens gooide met Flavio en Yasser verse krachten in, maar het bracht weinig zoden aan de dijk.

?Vanuit het bezoekers weerklonk: ?Wij gaan naar Brussel toe?, en dat zette in de slotfase Nil De Pauw nog aan om een tweede keer doelman Kawashima te verslaan. Een onmondig Lierse mocht zijn bekerfinaleaspiraties definitief  opbergen.??

Bekerfinale
In de Lokerse kleedkamer knalden de champagnekurken in het rond. De Oost-Vlamingen spelen op zaterdag 24 maart de bekerfinale tegen KV Kortrijk.