Het is nooit spannend in Brugge

Het is nooit spannend in Brugge

23-02-2012 21:54

Kersten Steurbaut
BRUGGE

Christoph Daum moest na de zege tegen Kortrijk aan het puzzelen. Ryan Donk (geschorst), Fredrik Stenman (geblesseerd), Bojan Jorgacevic en Mushaga Bakenga (beiden niet speelgerechtigd) keken toe vanuit de tribune. Hun plaatsen werden ingenomen door Michael Almebäck, Tom Hogli, Vladan Kujovic en Thibaut Van Acker. Maxime Lestienne zat terug op de bank ten voordele van Thomas Meunier.

Onvoldoende
Club Brugge keerde vorige week met een goede uitgangspositie (2-1) terug uit Hannover, maar maakte in het Jan Breydelstadion eigenlijk nooit aanspraak op de kwalificatie voor de achtste finales. Goede wil en inzet waren wel aanwezig, maar het Brugse voetbal was over de hele lijn te slordig en miste vooral dreiging. Dan kom je in deze fase simpelweg te kort in Europa. Een onvoldoende voor het team van Daum.

Blauw-zwart verzamelde vooral halve kansjes. Lior Refaelov en Joseph Akpala misten scherpte. De bezoekers uit Duitsland, gesteund door enkele duizenden fans, toonden een veel dreigender façade, al vergat Mohammed Abdellaoue eerst nog mistasten van Jordi Figueras af te straffen.

Club kwam een eerste keer goed weg, maar Mame Diouf profiteerde wel van zwak Brugs verdedigen. Carl Hoefkens liet zich op een scherpe voorzet van Lars Stindl te makkelijk in de luren leggen, de 24-jarige Senegalees knalde van dichtbij voorbij Kujovic.

De landgenoot van Jorgacevic mocht zich bijna een tweede keer omdraaien, maar dook bij een snedige Duitse prik goed in de voeten van Abdellaoue. Het was gewoon allemaal net ietsje beter bij Hannover 96, in de groepsfase nog tweede in de groep achter Standard.

Meunier
Openingen vinden bleef een moeilijke opdracht voor Club Brugge. Refaelov dreigde nog wel met een vluchtschot over het doel van Zieler, maar het was wachten tot het slot van de eerste helft voor het Duitse sluitstuk een eerste keer echt op de proef werd gesteld. Een kopbal van Meunier verdiende meer, maar verdween via de vingertoppen van Zieler in hoekschop.

De Duitse kwalificatie kwam na de pauze nooit meer in gevaar. Zelfs na de inbreng van Björn Vleminckx en Lestienne voor Hogli en Van Acker bleef het Brugse voetbal verstoken van doelpuntzwangere kansen. Refaelov trapte in het begin van de tweede helft nog recht op Zieler.

Een tweede tegendoelpunt stelde zich zelf als een realistischer scenario. Diouf, in januari overgekomen van Manchester United, bezorgde de Brugse verdedigers een pak werk. Kujovic moest alles uit de kast halen om de vrije trap van Jan Schlaudraff uit zijn hoek te ranselen. Club miste duidelijk enige creativiteit en ook na rust ebde het geloof in kwalificatie stilaan weg.

Exit
Club Brugge mag zich vanaf nu dus volledig focussen op de competitie. Dat net een Duitse ploeg het laatste Europese hoofdstuk in het eerste seizoen van Daum bij blauw-zwart schrijft, maakt de uitschakeling alleen maar zuurder.