Zeges Bayer en Augsburg, goal Boulahrouz

25-02-2012 18:20

Lars Bender bracht Leverkusen na zestien minuten spelen de 0-1. Een corner bleef in de doelmond van Köln hangen, waarna Vedran Corluka de bal richting Bender kopte, die van dichtbij niet kon missen. De 0-2 kwam tevens op naam van Bender. Kort na rust schoot hij raak na een goede vooractie van Renato Augusto.

Door de zege neemt Leverkusen de vijfde plaats over van Werder Bremen. Die club speelt zaterdagavond tegen 1.FC Nürnberg. Köln staat vlak boven de degradatiezone.

Belangrijke zege Augsburg
Het FC Augsburg van de Nederlandse trainer Jos Luhukay boekte een zeer waardevolle zege op directe concurrent Hertha BSC. De Berlijners, voor het eerst onder leiding van Otto Rehhagel, werden met 3-0 verslagen.

De eerste twee goals kwamen kort na elkaar (minuut 61 en 63) op naam van Torsten Oehrl. Vlak voor tijd scoorde Marcel Ndjeng de 3-0. Door de zege verlaat Augsburg, met Paul Verhaegh in de basis, de degradatiezone. Hertha zakt onder de streep en staat zestiende.

Boulah scoort bij zege Stuttgart
Met een doelpunt droeg Khalid Boulahrouz bij aan de overwinning van VfB Stuttgart op SC Freiburg. De ploeg van Boulah won met 4-1 van de hekkensluiter.

Martin Harnik en Shinji Okazaki hadden Stuttgart snel op 2-0 gezet. Fallou Diagné deed wat terug voor Freiburg, maar Boulahrouz zorgde voor de 3-1. Harnik maakte kort voor tijd de 4-1, waardoor Stuttgart zich in het linkerrijtje meldt. Freiburg blijft laatste.