Westerhof: Komst Cruijff is goed nieuws

Westerhof: "Komst Cruijff is goed nieuws"

05-03-2012 20:31

"Aan mij werd in 2003 gevraagd de Nederlandse school in te voeren", vertelt Westerhof aan Voetbal International. "Een flinke sanering van de jeugdopleiding was het gevolg. Dat beleid is volledig verwaterd. Typerend voor het Mexicaanse voetbal liepen er destijds zoontjes van sponsoren in en was het niveau simpelweg te laag. Nu was dat voor zover ik weet weer het geval."

"Chivas heeft mij vorig jaar zelfs nog gevraagd terug te keren, maar toen had ik mijn woord al aan Pachuca gegeven", stelt Westerhof. Bij Chivas de Guadalajara is Johan Cruijff neergestreken als adviseur. "De komst van Cruijff is goed nieuws voor Chivas. Ze zitten daar in een sportieve dip en zijn wel toe aan een bezem die door de selectie en de jeugdopleiding wordt gehaald."

Westerhof zelf overweegt nog een jaar langer door te gaan in Mexico. "Ik denk erover om er nog een jaartje aan vast te knopen. Ik heb het in ieder geval goed naar mijn zin. Ik werk hier samen met mijn zoon, die hoofd jeugdopleidingen is. In april hak ik definitief de knoop door."