Club Brugge zet zich naast Anderlecht

Club Brugge zet zich naast Anderlecht

Gepubliceerd: zaterdag 31 maart 2012 om 00:34za 31-03-2012 om 00:34

Kersten Steurbaut
BRUGGE

Christop Daum begon, net zoals tegen Standard, met drie verdedigers, maar blauw-zwart kon in tegenstelling tot de wedstrijd tegen de Rouches niet het spektakel uit de eerste helft niet herhalen. Club Brugge voetbalde wel scherper en had het middenveld in zijn greep, maar had toch een vrije trap nodig om de wedstrijd open te breken.

Slimme Vazquez
Victor Vazquez, die eerder al Kevin De Bruyne al een bruggetje aansmeerde, opende met een mooie en slimme krul rond de Genkse muur de score. Al werd het de Spanjaard nu ook niet echt moeilijk gemaakt. Een foute opstelling door Bailly of hadden de verdedigers zijn aanwijzingen niet goed uitgevoerd?

De uit blessure teruggekeerde Vadis Odjidja werd door Daum nog een weekje op de bank gehouden, ten voordele van Jonathan Blondel. De kleine Ploegsteertenaar was weer zijn vinnige zelf, vechtend en strijdend voor iedere bal. Al kon Joe het opnieuw niet laten om even over de schreef te gaan. Na een stevige charge wist De Bruyne even zijn voornaam niet meer.

Even daarvoor flirtte ook Lior Refaelov op het randje van het toelaatbare. De Israëliër zette zich iets te fel door en plaatste zijn voet tegen het gezicht van Logan Bailly. De Genkse goalie moest met een hoofdblessure naar de kant. Scheidsrechter Christophe Dierick hield tot twee keer toe de kaarten op zak.

Voetballend had Racing Genk te weinig gebracht, al lieten de Limburgers met een dubbele kans voor Christian Benteke en Anthony Vanden Borre wel het eerste gevaar van de wedstrijd noteren. De aanvaller draaide net voor rust nog een schot uit de tweede lijn ean halve meter over de kruising.

Opnieuw Akpala
Club Brugge speelde na de pauze met vuur. Tot twee keer toe liet het na om een tegenaanval om te zetten in een doelpunt. Genk dreigde via Jeroen Simaeys en Jelle Vossen, Bojan Jorgacevic en Michael Almebäck brachten redding.

De dubbele voorsprong voor Club Brugge kwam er toch. Laszlo Köteles hield Vazquez met een knappe redding nog van de 2-0, maar tegen de poging van Akpala had de Hongaar geen schijn van kans. De Nigeriaan ronde deze keer van dichtbij een tegenaanval goed af.

Met Odjidja in de plaats van Meunier probeerde Daum meer zekerheid in de ploeg te pompen. Het werkte omgekeerd. Vossen trapte de grootste kans in het zijnet. Club Brugge wachtte rustig af, maar Racing Genk was niet meer bij machte om de Brugse zege in gevaar te brengen.

Zo hijst blauw-zwart zich in het klassement naast Anderlecht, dat zondag nog wel Kortrijk ontvangt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws