Parma stunt tegen nummer drie SS Lazio

01-04-2012 00:47

Parma kwam al na vijf minuten op voorsprong. Uitblinker Sebastian Giovinco (foto) gaf voor op Sergio Floccari, die zijn kopbal gestopt zag worden. Uit de rebound was het echter alsnog raak via Internazionale-huurling MacDonald Mariga, die pas zijn eerste treffer van het seizoen maakte.

Nog geen tien minuten later werd het zelfs 2-0 voor Parma. Een mislukte volley van Gabriel Paletta werd ineens een assist voor Floccari, die bij de tweede paal binnenkopte. De al vroeg ingevallen Lionel Scaloni deed nog wel wat terug namens Lazio in de 36ste minuut.

Waar in de tweede helft een storm van Lazio werd verwacht, bleef Parma eenvoudig op de been. De thuisclub wist zelfs uit te lopen naar een 3-1 voorsprong. Floccari maakte zijn tweede van de avond. Lazio blijft ondanks de nederlaag derde, al kunnen Udinese en Napoli bij winst op gelijke hoogte komen. Parma stijgt flink van plaats zeventien naar plaats dertien.