Standard en Anderlecht houden crisis buiten

Standard en Anderlecht houden crisis buiten

07-04-2012 00:25
0

Na de teleurstellende 1-1 tegen KV Kortrijk stond Anderlecht onder druk, een nederlaag in Luik zou een fiasco geweest zijn. Ook Standard kreeg op de eerste speeldag van de play-offs een tik, AA Gent vernederde de Rouches met 3-0. Standard had na de pauze de beste kansen tegen paars-wit, maar Silvio Proto toonde zijn kunnen.

Proto en Bolat uitblinkers
Meme Tchite dreigde na de rust met een schotje, maar Proto ging goed plat. Ook Réginal Goreux testte of Proto alert was, de verdediger met Haïtiaanse roots pakte uit met een schicht. De keeper van Anderlecht stond even in een schiettent, ook de Uruguayaan Nacho González stuitte luttele minuten later op Proto.

Anderlecht, dat het zonder de geblesseerde Olivier Deschacht moest doen, kreeg in het slot nog een grote kans. Jordan Lukaku, die op de linksachter speelde, stuurde Matias Suarez diep. De Argentijnse Gouden Schoen kreeg de bal evenwel niet voorbij de Turkse keeper Sinan Bolat.

Afgekeurd doelpunt Mbokani
Voor de pauze viel er niet veel te beleven op Sclessin: alleen Guillaume Gillet en González konden met afstandsschoten Bolat en Proto aan het werk zetten. Losse flodders van Michy Batshuayi en Luis Seijas waaiden hoog over en een doelpunt van Dieumerci Mbokani werd afgekeurd voor buitenspel.

Met het punt kopen Anderlecht en Standard niets. Als Club Brugge op paaszondag wint bij KV Kortrijk, dan wipt het over paars-wit. De crisis is misschien nog niet binnen bij Anderlecht, maar staat wel voor de deur in het Astridpark.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie