Celtic kroont zich tot kampioen van Schotland

07-04-2012 16:56

Celtic had voldoende aan een punt om, na drie kampioenschappen van Glasgow Rangers, de titel weer eens naar Celtic Park te halen. De ploeg leek desondanks vastberaden om in stijl kampioen te worden.

Al na acht minuten kwamen de bezoekers op voorsprong toen Charlie Mulgrew in alle vrijheid raak kon koppen. Na zestien minuten was de titel eigenlijk al binnen. Een hoekschop van Joe Ledley was op maat voor Loovens, die er 0-2 van maakte.

Tien minuten voor het einde van het eerste bedrijf maakte Mulgrew zijn tweede. Hij was ook de architect van de vierde goal, even voor rust. Een pass op maat werd door Hooper gepromoveerd tot de vierde goal.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd weinig, waardoor het daarbij leek te blijven. In de slotminuten liep Celtic echter toch uit naar een monsterzege, dankzij treffers van Ledley en opnieuw Hooper.