Ribéry stelt titelfeest Dortmund nog even uit

21-04-2012 19:24

Onder meer Arjen Robben en Franck Ribéry kregen rust van trainer Jupp Heynkes, met het oog op de Champions League-verplichtingen van komende midweek. Ribéry kwam in de tweede helft wel in het veld, Robben bleef het gehele duel op de bank.

Bayern München nam het uitduel met Werder dus bepaald niet serieus. Werder, dat nog hoopt op een Europa League-plek, maakte daar dankbaar gebruik van. Het kwam na 51 minuten op voorsprong via verdediger Naldo. Diezelfde Naldo bracht ook de gelijkmaker op het bord door een eigen inzet: 1-1. Ribéry besliste het duel in de negentigste minuut: 1-2.

Door de zege is het verschil tussen Bayern en koploper Dortmund vijf punten, terwijl Der Rekordmeister nog maar twee duels te spelen heeft. Dortmund zaterdagavond in eigen huis een mogelijke feestwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach.

Hoffenheim - Bay. Leverkusen
Bij 1899 Hoffenheim trad Ryan Babel aan in de basis. Edson Braafheid zat op de bank. Het duel tussen beide subtoppers was zeer belangrijk in de strijd om de Europa League-plaatsen.

In dat kader deed Bayer Leverkusen de beste zaken. De club won in Hoffenheim met 0-1 door een treffer van André Schürrle. Namens Hoffenheim miste Sejad Salihovic een strafschop.