Ervaren Ommel wil nog geen afscheid nemen

Ervaren Ommel wil nog geen afscheid nemen

29-04-2012 10:28

"Ik heb zes jaar geleden afscheid genomen van het betaalde voetbal en speel nu al een aantal jaar in de hoofdklasse en de topklasse van het amateurvoetbal", aldus Ommel tegenover VoetbalPrimeur.

"Ik ben op zoek naar een nieuwe club en gezien mijn maatschappelijke carrière zou een langer verblijf in Nederland het meest voor de hand liggen. Ik sluit een nieuw avontuur in het buitenland echter niet uit. Ik moet op zoek naar een nieuwe club omdat er bij FC Lisse voor mij komend seizoen geen plaats meer is."

De in Den Haag geboren aanvaller (34) was niet alleen in Nederland actief. In 2001 kwam hij uit voor FK Reykjavik en een jaar later droeg hij het shirt van Bristol Rovers. "Mijn mooiste ervaring op het gebied van voetbal heb ik opgedaan in Engeland."

"Ik heb gespeeld voor Bristol Rovers en de sfeer en alles er omheen was geweldig. In Engeland krijg je meer waardering als voetballer zijnde dan elders. Het was 'maar' de derde divisie maar ik heb er genoten en kwam veel tot scoren. Ook de periode in IJsland bij Reykjavik was mooi, met als hoogtepunt het spelen van wedstrijden in de voorronde van de Champions League."

Ommel is naast het voetbal nadrukkelijk bezig met zijn maatschappelijke carrière. "Naast het voetbal werk ik als jongerenbegeleider voor Sport United aan een project met de naam Kickstart. Dit is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar die een heroriëntatie op hun toekomst wensen."

"Deze mensen zijn door verschillende redenen vastgelopen in hun toekomstplannen. Het is een traject van twaalf weken waarin we ze proberen de handvatten te geven om verder te kunnen gaan in de maatschappij. Naast het project ben ik ook bezig met mijn studie SPW/MMZ maatschappelijk medewerker zorg. Ik ben nu aanbeland in mijn laatste jaar."

Ommel begon zijn professionele loopbaan in het seizoen 1996/1997 bij FC Groningen. Vervolgens kwam hij uit voor Telstar, FK Reykjavik, Bristol Rovers en FC Lisse.
 
Bekijk het profiel van Sergio Ommel op
Transfervrijevoetballers.nl.