'Ajax en Heerenveen jagen op Zweedse tiener'

'Ajax en Heerenveen jagen op Zweedse tiener'

Gepubliceerd: vrijdag 4 mei 2012 om 14:23vr 04-05-2012 om 14:23

Newcastle en Valencia zouden zelfs al een poging gedaan hebben om Hrgota los te weken. Dat wordt echter tegengesproken door zijn werkgever, al ontkent Jönköpings-technisch directeur Hans Lindbom niet dat veel clubs de spits scouten.

"Veel clubs zijn naar Zweden gekomen om hem te zien", zegt Lindbom tegen Sky Sports. De bestuurder wil niet ingaan op namen. "Newcastle en Valencia hebben ons niet benaderd, of ze zijn komen kijken kan ik niet zeggen."

Hrgota scoorde vorig seizoen achttien keer in 25 wedstrijden. Deze jaargang staat de teller op drie uit vier voor Jönköpings Södra, dat uitkomt in de Superettan, het tweede niveau in Zweden. Dat heeft ervoor gezorgd dat naast Newcastle en Valencia ook Ajax, Heerenveen, Bayer Leverkusen, Grasshoppers en FC Zürich een cirkel om zijn naam hebben staan.

Lindbom denkt dat Hrgota een grote toekomst heeft. "Hij is een natuurlijke doelpuntenmaker, maar hij leest het spel ook heel goed. Voor zijn leeftijd is hij één van de beste die ik gezien heb. Ik hoop dat hij blijft, maar een acceptabel bod zullen we overwegen. Als je ziet welke clubs hem bekijken, dan is het moeilijk nee te zeggen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws