Boymans: AZ heeft niet gevraagd wat ik wil

Boymans: "AZ heeft niet gevraagd wat ik wil"

Gepubliceerd: maandag 7 mei 2012 om 12:57ma 07-05-2012 om 12:57

Fabian Bijman
ALKMAAR

ADO Den Haag wil Boymans graag overnemen van AZ. Afgelopen zomer verkoos de toenmalig aanvaller van VVV-Venlo AZ nog boven de club uit Den Haag. De Hagenaren zijn Boymans echter niet vergeten. In Alkmaar houdt de aanvaller vooral de bank warm, een vertrek lijkt niet ondenkbaar.

AZ, dat Boymans alleen wil verkopen en niet aan een verhuur denkt, sprak afgelopen week met ADO Den Haag over de transfer van de spits. Boymans weet van die gesprekken. "Maar AZ heeft nog niet aan mij gevraagd wat ik wil", geeft de spits aan in gesprek met VoetbalPrimeur.

"Mijn insteek is dat ik bij AZ wil blijven. Pas wanneer AZ zegt dat er voor mij geen perspectief is, dan ga ik. Ik wil volgend seizoen voetballen", zegt Boymans, die ondanks zijn weinige speelminuten spreekt van een leerzaam jaar in Alkmaar. "Het is zeker leerzaam gebleken, het is zeker geen weggegooid jaar."

"Voor het eerst in mijn nog korte carrière kreeg ik dit seizoen te maken met het feit dat ik niet speelde. Ik heb ook pech gehad", doelt Boymans op een enkelblessure, die hem langdurig langs de kant hield. "Maar ook op het moment dat ik fit was kwam ik niet aan spelen toe."

In Charlison Benschop, zijn collega-aanvaller bij AZ, vond Boymans een ervaringsdeskundige. Ook Benschop kende in zijn eerste jaar bij de club aanpassingsproblemen, die gepaard gingen met blessures. "Ik heb daar wel met Charlison over gesproken, ja."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws