'Babel en Braafheid exit bij Hoffenheim'

'Babel en Braafheid exit bij Hoffenheim'

Gepubliceerd: maandag 7 mei 2012 om 13:29ma 07-05-2012 om 13:29

De Duitse krant meldt dat Babel (foto) en Braafheid zaterdag tegen Hertha BSC (3-1 verlies) hun laatste duel voor Hoffenheim gespeeld hebben. Babel stond in de basis, maar kreeg al voor rust zijn tweede gele kaart. Braafheid viel na een uur spelen in.

Trainer Markus Babbel wil volgend seizoen vooruit met de club en mikt op Europees voetbal. Of Babel en Braafheid daar deel van uitmaken, is nog een vraagteken.

Babel heeft in tegenstelling tot Braafheid nog wel een basisplaats, maar de trainer heeft de instelling van de aanvaller al diverse malen aan de kaak gesteld. Ook zijn geringe doelpuntenaantal valt niet in de smaak. Na een sterke start van het seizoen (vier goals) scoorde Babel sinds 17 september niet meer. 

Om met Hoffenheim Europa in te gaan, moet de concurrentie groter worden, meent Babbel. Matthieu Delpierre (VfB Stuttgart), Eren Derdiyok (Bayer Leverkusen) en doelman Tim Wiese (Werder Bremen) werden al aangetrokken.

"Het is bij ons zoals bij paarden die in concoursen niet hoger springen dan noodzakelijk is. Men is momenteel te snel tevreden, de spelers moeten uit de comfortabele zone treden", aldus de coach.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws