Arnesen kijkt met HSV bewust naar Nederlanders

Arnesen kijkt met HSV bewust naar Nederlanders

25-05-2012 14:06

"Onze prioriteit is om Duitsers naar HSV te halen", legt Arnesen uit in de Hamburger Morgenpost. "Daarna kijken we naar landen die goed bij ons passen. En dan speelt Nederland een grote rol. Ze kunnen zich goed aanpassen en hebben daarnaast een zeer goede voetbalopleiding."

Een transfer van De Zeeuw is echter al ontkracht, maar De Guzman en Kuyt zijn wel in beeld. "Het is een zeer goede speler", zegt Arnesen over De Guzman. "Maar hij heeft nog niets getekend. Daarom zeg ik verder niets."

Kuyt kan voor één miljoen euro van Liverpool gekocht worden, maar ook hier is een overgang nog ver weg. Arnesen: "Zijn zaakwaarnemer en hij hebben me gezegd dat we contact blijven houden. En op enig moment weet Dirk wat hij wil. Maar hij wil eerst het EK spelen."

HSV - ook wel eens Holländische Sport Verein genoemd - had in het verleden al Khalid Boulahrouz, Romeo Castelen, Eljero Elia, Nico-Jan Hoogma, Nigel de Jong, Sherjill MacDonald, Joris Mathijsen, Erik Meijer, Ruud van Nistelrooy en Rafael van der Vaart onder contract. Momenteel is Jeffrey Bruma de enige Nederlander. Bovendien blijft de verdediger ook volgend seizoen in Noord-Duitsland actief.