Aerts twijfelt over aanbieding Hertha BSC

Aerts twijfelt over aanbieding Hertha BSC

07-06-2012 12:09
1

Trainer Jos Luhukay houdt dan ook weinig rekening met een langer verblijf van Aerts. "Het is niet bepaald een aanbieding waaruit blijkt dat hij eerste of tweede keeper wordt", zegt zaakwaarnemer Kees Ploegsma jr tegen Voetbal International. De voormalig doelman van onder meer Willem II en FC Den Bosch was het afgelopen seizoen afwisselend met Sascha Burchert reserve achter Thomas Kraft.

"Dat hij eventueel derde keeper wordt, is hem niet letterlijk medegedeeld", vervolgt Ploegsma. "Aan de andere kant is Maikel bijna 36. Hij heeft het naar zijn zin in Berlijn, dan kan hij ervoor kiezen te blijven. Hij heeft het voorstel in beraad."

Luhukay moet het in de eerste vier duels van het nieuwe seizoen doen zonder Kraft, die vier wedstrijden schorsing kreeg voor zijn aandeel in het schandaal rond de promotie/degradatiewedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf. "Sascha Burchert zal Kraft waardig vervangen", zegt Luhukay tegen Kicker. "Naast hen heb ik met Philipp Sprint nog een keeperstalent. Met Aerts zal nog een gesprek plaatshebben."

Luhukay voerde de afgelopen dagen ook intensieve gesprekken over de invulling van de selectie. Christian Lell, Patrick Ebert, Andreas Ottl en Andre Mijatovic mogen vertrekken. Lell en Mijatovic kregen net als Kraft schorsingen opgelegd van respectievelijk zes en vier duels.