Neymar is niet minder dan Messi

"Neymar is niet minder dan Messi"

19-06-2012 08:45
2

"Neymar is de beste Braziliaanse speler en ligt niet al te ver achter Messi, die heeft meer ervaring, meer titels en een bepaald voordeel", zegt de inmiddels 46-jarige Romario in gesprek met L'Equipe. "Als je twee identieke teams met Messi aan de ene kant en Neymar aan de andere kant, zou het resultaat hetzelfde zijn."

De voormalig spits begon ook over zijn eigen loopbaan, waarin hij naar eigen zeggen tot 1002 doelpunten kwam. Dat had echter nog meer kunnen zijn. "Ik verdiende niet alles wat ik heb gekregen. Ik was nooit professioneel, ik was nooit een atleet. Ik was een voetballer. Ik heb nooit goed geslapen, ik heb niet gegeten als een sportman. Ik was altijd te laat, werkte niet hard op de trainingen, toch scoorde ik nog 1002 doelpunten. Als ik niet zoveel was uitgegaan, zou ik de 2000 bereikt hebben. Maar goed, 1000 is goed, toch?"

Romario komt de komende jaren mogelijk weer op bezoek bij FC Barcelona. Zijn zoon Romarinho maakt de overstap van Vasco da Gama naar FC Barcelona B. "Ik hoop dat hij ooit bij deze bijzondere club kan spelen."