AZ en Stade Brest zijn het eens over Benschop

AZ en Stade Brest zijn het eens over Benschop

28-06-2012 12:46
5

De zaakwaarnemer van Benschop, Rob Groener, bevestigt tegenover deze site dat de transfer van Benschop naar Frankrijk in de afrondende fase verkeert. Stade Brest bereikte reeds een akkoord met AZ over de transfersom voor Benschop. De aanvaller heeft in Alkmaar nog een contract tot de zomer van 2015.

Benschop, die aan de vooravond van zijn derde seizoen bij AZ staat, moet zelf nog wel tot een akkoord komen. Volgens Groener worden momenteel de laatste puntjes van de verbintenis van Benschop besproken. De 22-jarige aanvaller, die eerder uitkwam voor RKC Waalwijk, kwam afgelopen seizoen tot 29 duels in de hoofdmacht van AZ. Scoren deed hij vijf keer.

Stade Brest eindigde afgelopen seizoen op een vijftiende plek in de Ligue 1. AZ staat een transfer van de spits niet in de weg. Trainer Gertjan Verbeek liet eerder weten dat één van de drie centrumaanvallers de club mag verlaten. Ruud Boymans en Jozy Altidore blijven na het vertrek van Benschop over in Alkmaar.

De Franse club beleeft een drukke week op de transfermarkt. Stade Brest maakt donderdag de komst van Geoffrey Dernis bekend. Hij komt transfervrij over van Montpellier en tekende een contract voor twee seizoenen bij Les Rouge et Blanc. Eerder versterkte de club zich al met Ismaël Traoré en Bernard Mendy. Traoré, een verdediger, werd transfervrij opgepikt bij Sedan. Voormalig Frans international Mendy komt over van het Deense OB.