Red Bull zet lastige Leonardo per direct op straat

Red Bull zet lastige Leonardo per direct op straat

05-07-2012 14:59
4

De oud-speler van onder meer Ajax, Feyenoord en NAC Breda kreeg het onlangs aan de stok met de technische staf van Red Bull. Tevens lag hij overhoop met een medespeler. De club besloot Leonardo voorlopig te schorsen, maar ook na zijn terugkeer op het trainingsveld verbeterde de houding van de voetballer niet. Een kritisch interview in een Braziliaanse krant bleek de druppel.

Leonardo haalde in de media hard uit naar Stefan Maierhofer. Zijn medespeler moest in de ogen van Leonardo gelukkig zijn dat hij bij Red Bull mag spelen. De aanvaller stelt onder meer dat Maierhofer in de periode dat hijzelf bij Feyenoord speelde nog borden stond af te wassen in een restaurant. Ralf Rangnick, de nieuwe trainer van Red Bull, heeft nu besloten Leonardo’s contract te ontbinden.

"Het team moet altijd op één staan", reageert Rangnick. "We moeten gezamenlijk onze doelen bewerkstelligen. In het bijzonder is daarbij een respectvolle omgang met elkaar van groot belang. Zijn vertrek geeft Leonardo de tijd en ruimte om alles voor zichzelf op een rijtje te zetten." Red Bull nam de Braziliaan afgelopen seizoen definitief over van NAC Breda.