'Leemans 2.0': Meteen promoveren met Rostock

'Leemans 2.0': "Meteen promoveren met Rostock"

09-07-2012 12:09
1

Eén van de spelers die Nederland verruilde voor Duitsland is Ken Leemans. De voetballer besloot VVV-Venlo achter zich te laten voor de ambitieuze degradant. Na een door blessures verloren seizoen, wil Leemans zich in Rostock herpakken. Een operatie moest er aan te pas komen om vernauwing aan een zenuwkanaal te verhelpen, een ingreep met gevolgen.

De operatie duurde in totaal twaalf minuten. "Maar mijn seizoen was daardoor zo goed als over. Voor mij was het een verloren jaar", zegt Leemans in Kicker. Zijn overstap naar Rostock geldt in meerdere opzichten als een frisse start. Binnen drie weken was hij eruit met de club. "Deze kans wil ik met beide handen aangrijpen."

"Ik wil met Hansa promoveren naar de 2. Bundesliga. Het liefst meteen in het eerste jaar. Het wordt moeilijk, maar ik geloof in de kwaliteit van deze ploeg", zegt de 29-jarige Leemans. Trainer Wolfgang Wolf doet Leemans op voorhand geen beloftes. "De concurrentie is groot, óók voor hem. Ken heeft lang niet gespeeld. Hij moet zich bewijzen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s