'Twente B' houdt zich in tegen Santa Coloma

12-07-2012 21:27

De return in het dwergstaatje was op voorhand al een non-event. Toch maakten nog achthonderd toeschouwers de gang naar het stadion van Santa Coloma. In Enschede maakte FC Twente een week eerder gehakt van de Andorezen, die het treffen met de Nederlandse club vooral als een uitje zagen. In de Grolsch Veste stond er na negentig minuten een 6-0 eindstand op het bord, donderdag moest FC Twente het met de helft doen.

Trainer Steve McClaren, die voor het treffen in Andorra enkele belangrijke spelers thuisliet, zag zijn ploeg al vroeg op voorsprong komen. Willem Janssen werkte een strafschop binnen, nadat Wout Brama gevloerd werd: 0-1. Nog voordat er een halfuur speeltijd op de klok stond kon Peter Wisgerhof van dichtbij de 0-2 binnentikken. Glynor Plet zorgde na een prima aanval voor de 0-3 eindstand.

In de tweede voorronde van het Europese toernooi neemt FC Twente het op tegen FC Inter Turku. De tegenstander uit Finland werd eerder tijdens de loting in Nyon al uit de hoge hoed getoverd.