Van Ginkel wil genieten tegen 'topclub' Anzhi

Van Ginkel wil genieten tegen 'topclub' Anzhi

Gepubliceerd: vrijdag 27 juli 2012 om 00:55vr 27-07-2012 om 00:55

Wouter Quint
ARNHEM

Het contrast was donderdag in de return tegen Lokomotiv Ploviv (3-1) groot ten opzichte van de eerste ontmoeting (4-4). In die eerste wedstrijd oogde Vitesse defensief instabiel en liet het de Bulgaren vier keer terugkomen van een achterstand. "Dat is wel een les geweest", zegt Van Ginkel tegenover VoetbalPrimeur. "We waren nu scherp en hebben weinig kansen weggegeven."

Het conditionele aspect speelde, omdat beide duels midden in de voorbereiding werden gespeeld, ook een rol. "En het was in Gelredome niet zo warm als in Bulgarije. Bovendien was het daar een beetje een knollenveld, de grasmat was hier top. Dan kun je het eigen positiespel spelen en dat hebben we ook gedaan. Daardoor winnen we."

Anthony Annan speelde vorig seizoen een belangrijke rol op het middenveld. Met zijn verdedigende kwaliteiten bracht hij vaak balans in de middenlinie. Is de komst van een dergelijke speler volgens Van Ginkel noodzakelijk? "Zo'n type is altijd handig." Donderdag werd die rol opgevuld door Van Ginkel en Jan-Arie van der Heijden. "We hebben veel gecoached en gepraat, ook dat is een hele verbetering ten opzichte van vorige week."

Door de rode kaart van Tomas Kalas zijn de defensieve mogelijkheden van de Arnhemmers volgende week tegen Anzhi beperkt. "Maar met Frank van der Struijk en Michihiro Yasuda hebben we wel mogelijkheden om dat op te vangen", denkt Van Ginkel. "Het klopt wel dat we niet zoveel verdedigers hebben, wellicht komt er binnenkort nog wat bij." In aanvallend opzicht lijkt Vitesse de zaken al goed voor elkaar te hebben. "Zeven doelpunten in twee wedstrijden, dat is niet slecht."

Topclub

Vitesse treft in de derde voorronde met Anzhi een tegenstander van formaat, erkent Van Ginkel. "Het is een topclub, een van de rijkste clubs ter wereld met spelers als Samuel Eto'o. Daar moet je ook van genieten. Het is wel een eind reizen, maar ik vind het alleen maar leuk. We gaan onze uiterste best doen. Als we daar een goed resultaat neerzetten, kunnen we het hopelijk thuis afmaken. Het is een goede ploeg, maar wij hebben ook een prima team."

De start van de Eredivisie, over zo'n twee weken, lonkt inmiddels ook. Voormalig eigenaar Maasbert Schouten riep, toen hij het stokje doorgaf aan Merab Jordania, dat de Arnhemmers dit seizoen voor de nationale titel zouden gaan. Van Ginkel gelooft daar echter nog niet in. "We moeten eerst maar eens structureel bij de top vier komen. Als er heel goede spelers bijkomen, is dat wel mogelijk."

Fred Rutten is de trainer die dit seizoen stappen moet gaan maken met de ambitieuze formatie uit Gelderland. Van Ginkel is tevreden over de nog prille samenwerking met de coach. "Hij richt zich veel op het individueel beter maken van spelers, iedereen heeft daar profijt van."

Veel verschillen met de trainingen van John van den Brom zijn voor de jeugdinternational nog niet aan de oppervlakte gekomen. "Maar we werken pas drie weken samen, zoveel heb ik Rutten nog niet meegemaakt. Qua trainingen is het tot dusver vrijwel hetzelfde. We hebben de afgelopen tijd wel iets harder getraind dan vorig jaar, maar dat is vanwege die twee Europese wedstrijden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws