Lurling schiet NAC naast rivaal Willem II

Lurling schiet NAC naast rivaal Willem II

10-08-2012 21:51
4

Willem II, dat via de nacompetitie na één jaar afwezigheid terugkeerde in de eredivisie, kreeg daarmee eigenlijk iets te weinig. De Tilburgers begonnen sterker aan het duel. NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar werd echter amper getest. Marc Höcher en de gretige Genaro Snijders probeerden de ervaren goalie van afstand te verrassen, maar die gaf geen krimp. Een minuut voor rust leek Ten Rouwelaar geklopt, maar de rake kopbal van Niek Vossebelt werd vanuit buitenspelpositie gemaakt en terecht afgekeurd.

NAC had in Tilburg veel moeite om kansen te creëren. Op het middenveld werd de creativiteit van Robbert Schilder, inmiddels onder contract bij FC Twente, node gemist. Het meeste gevaar van de ploeg van trainer John Karelse kwam dan ook via counters. Alex Schalk en Anouar Hadouir, die na een avontuur bij Alemannia Aachen terugkeerde in de eredivisie, sprongen daar slordig mee om. Nemanja Gudelj probeerde vlak voor rust nog via een omhaal te scoren, maar doelman David Meul kon zijn halfzachte poging makkelijk keren.

Ook na rust waren de Tilburgers beter. Rechtsbuiten Virgil Misidjan dwong Ten Rouwelaar in de 52e minuut met een schot in de korte hoek tot een redding. Een minuut later schoot de rechtspoot net langs de kruising. Misidjan had uiteindelijk een hoofdrol bij de Tilburgse treffer. Tien minuten voor tijd troefde hij zijn directe tegenstanders af en stuurde Podevijn weg. Die verscheen volledig vrij voor Ten Rouwelaar en krulde de bal in de verre hoek.

Terwijl heel Tilburg al voorzichtig een feestje begon te bouwen, besloot Lurling anders. De routinier versloeg met een soepele voetbeweging Meul en kreeg zo in één keer het publiek stil.

(ANP)