Napoli moet in verlenging buigen voor Oude Dame

11-08-2012 16:58

Napoli kwam na een klein halfuur op voorsprong in de seizoensopening. Vanuit een counter kon Edinson Cavani eenvoudig op Gianluigi Buffon af. De goalie redde in eerste instantie met zijn vingertop op de inzet van de Uruguayaan, die in de rebound de bal alsnog in het lege doel schoof.

Kwadwo Asamoah tekende met zijn eerste treffer in het shirt van Juventus voor de gelijkmaker. De Ghanees ramde de bal met links achter Morgan De Sanctis: 1-1. Nog voor rust kwam Napoli opnieuw op voorsprong. Goran Pandev was Leonardo Bonucci te slim af en lobte de bal over Buffon heen.

Na rust wist Napoli de voorsprong niet vast te houden in een wedstrijd die steeds grimmiger werd. Arturo Vidal benutte een strafschop nadat invaller Mirko Vucinic was neergelegd door Federico Fernandez. Een paar minuten voor het einde van de officiële speeltijd kreeg Goran Pandev zijn tweede gele kaart. Even later werden ook Juan Zuniga (twee keer geel) en trainer Walter Mazzari weggestuurd door de scheidsrechter.

Juventus profiteerde van de overtalsituatie. Eerst werd een vrije trap van Andrea Pirlo in eigen doel gekopt door Christian Maggio. Vucinic zorgde met een intkker voor de beslissing.: 4-2.