Ruime nederlaag FC Twente in Turkije

Ruime nederlaag FC Twente in Turkije

23-08-2012 21:27
3

Trainer Steve McClaren verwachtte een heksenketel in Bursa, maar van grote druk op het doel van FC Twente was in de openingsfase nauwelijks sprake. Slechts enkele kansjes kregen de Turken aanvankelijk. De inzet van Sebastian Pinto werd opgevangen door doelman Nikolai Michailov. Even later schoot de Chileen nog eens voorlangs.

FC Twente kreeg al snel enige grip op het duel. Het gedegen spel van de Enschedese formatie leidde na iets meer dan een half uur tot de openingstreffer. Na een voorzet van Leroy Fer zorgde Dusan Tadic met een overstapje voor verwarring in de verdediging van Bursaspor. Nacer Chadli kon daardoor vrij aannemen en in alle rust de hoek uitkiezen.

Vlak voor rust kwam de Turkse opponent wat onverwacht terug. Pablo Batalla zorgde voor de 1-1. De Argentijn nam de bal op fraaie wijze ineens op de schoen, na een voorzet van Ozan Ipek. Michailov was kansloos op de inzet.

Bij FC Twente debuteerde Luc Castaignos als basisspeler. Vergeleken met het vorige duel, afgelopen zaterdag bij NAC, nam de van Inter overgekomen aanvaller de plaats in van Dmitry Bulykin. Verder had McClaren geen wijzigingen in zijn formatie aangebracht. Ook Douglas, die waarschijnlijk binnenkort naar een club in de Premier League vertrekt, was van de partij.

Na de hervatting kwam Bursaspor op voorsprong. Stanislav Sestak kreeg de bal op het randje van buitenspel aangespeeld en had voldoende ruimte om aan te leggen, 2-1. Even later leek het nog erger te worden voor FC Twente. Het schot van Batalla strandde echter op de paal. Het bleek uitstel van de ellende voor FC Twente. Door een kopbal van Batalla liep de thuisclub in de slotfase alsnog verder weg, 3-1.

In de laatste minuten was er voor FC Twente nog een kans voor Bulykin, maar de invaller kopte over. FC Twente zal volgende week in de return in Enschede dan ook vol aan de bak moeten om actief te kunnen blijven in Europa.