Been met Genk door in Europa League

30-08-2012 22:30

In een wedstrijd die maar traag op gang kwam, was de eerste doelpoging na twintig minuten spelen voor Steeven Joseph-Monrose. Het schot van de ex-Kortrijkzaan ging maar nipt over het Zwitserse doel. Nog voor de pauze stond FC Luzern met tien man. Dimitar Rangelov werd wegens natrappen op Nadson met rood van het terrein gestuurd.

Daar bovenop moest ook nog eens aanvaller Dario Lezcano geblesseerd naar de kant. De aanval van FC Luzern was zo nog voor de pauze onthoofd. In de tweede helft voerde Racing Genk het tempo in de wedstrijd op en kreeg het elftal van oefenmeester Mario Been de controle over de wedstrijd. Een kopbalkans van Jelle Vossen werd nog gepakt door doelman David Zibung.

Na net geen uur spelen zorgde Fernandez voor de bevrijding in de Genk Arena. De verdediger deed met een fraai schot de netten trillen. FC Luzern probeerde met de inbreng van Janko Pacar en Xavier Hochstrasser nog het laken naar zich toe te trekken, maar tevergeefs. In een spannende slotfase bezegelde invaller Masika het lot helemaal van de Zwitsers: 2-0.