Oud-Groningen-doelman Etemadi debuteert in Iran

Oud-Groningen-doelman Etemadi debuteert in Iran

Gepubliceerd: dinsdag 4 september 2012 om 18:31di 04-09-2012 om 18:31

“Het was echt een geweldige ervaring om te mogen spelen voor ruim 60.000 toeschouwers. Daar doe je het toch eigenlijk allemaal voor. Na acht maanden kreeg ik tegen Saba Qom de kans om mijn officiële debuut te maken. Ik had tot dusver Mohsen Forouzan Mesrdashti voor me die door zijn goede spel geselecteerd werd voor het nationale elftal van Iran. Nu gaf de trainer de voorkeur aan mij om te starten in de basis”, aldus Etemadi tegenover VoetbalPrimeur.

De Iraanse doelman baalde van de puntendeling, een overwinning had Tractor Sazi samen met Naft Tehran aan kop gebracht op de ranglijst. “Het was jammer dat we de wedstrijd niet winnend af konden sluiten, maar ik kon ondanks dat terugkijken op een mooi debuut. Ik wist de nul te houden en deed wat men vooraf van mij had verwacht. Ik hoop dat ik de trainer voldoende heb weten te overtuigen om ook de komende wedstrijd de voorkeur te krijgen boven Forouzan.”

Etemadi is in bezit van contract bij Tractor Sazi tot medio 2013. Een langer verblijf in zijn geboorteland sluit de sluitpost zeker niet uit. “Als je hier wedstrijden mag spelen is het geweldig om in Iran te zijn. Als dat zo blijft zou ik ook graag na deze competitie hier willen blijven. Doel blijft toch om ooit geselecteerd te worden voor het nationale elftal van Iran, dat is een droom. Verder kijk ik echt uit naar de wedstrijden in de Aziatische Champions League.“

(Foto afkomstig van officiële website Tractor Sazi)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws