'Trap' spaart scheldende McClean: 'Lucky James'

'Trap' spaart scheldende McClean: 'Lucky James'

10-09-2012 14:13

Vanaf de zijlijn zag McClean zijn land met 1-2 winnen van Kazachstan. Desondanks kon de aanvaller van Sunderland zijn reserverol moeilijk verkroppen. Via Twitter noemde hij het besluit van Trapattoni om hem niet in te zetten 'a f*cking joke'. McClean verwijderde de tweet snel, maar het kwaad was reeds geschied. De aanvaller bood zijn excuses aan en daarmee lijkt hij zijn vege lijf te redden.

De 23-jarige McClean kreeg na een gesprek met Trapattoni te horen dat hij tot en met het vriendschappelijke duel met Oman van dinsdag 'gewoon' deel mag blijven uitmaken van de Ierse selectie. Een geluk bij een ongeluk voor McClean, noemt Trapattoni de uitkomst van het gesprek. Zou hij bij een groter voetballand hetzelfde geflikt hebben, dan was zijn interlandloopbaan een poosje onderbroken geweest.

"Een andere bondscoach, van landen als Engeland en Duitsland, zou gezegd hebben dat hij zijn tas mocht pakken en naar huis kon gaan. Maar ik heb hem misschien nodig om een doelpunt te maken. Hij was doodsbang toen hij voor de groep werd gezet. Als hij het kon dan zou hij zijn woorden hebben opgegeten", vertelt Trapattoni. "James had erg veel spijt."

"Ik heb iedereen gezegd dat die niet alleen om het respect voor de bondscoach gaat, maar ook om het respect voor het team en de staf. De spelers zijn allemaal collega's. Als ik hem niet opstel, spelen andere spelers. Stephen Kelly en Kevin Doyle zaten ook op de bank. Zij hebben veel interlands achter hun naam staan. De zaak is nu gesloten. Met de jonge jongens hebben we geduld nodig. Soms zeggen ze dingen waar ze spijt van krijgen."