'Club in verval' L'OM legt Ligue 1 zwijgen op

'Club in verval' L'OM legt Ligue 1 zwijgen op

24-09-2012 13:24

Evian was zondag de zesde club die niet bestand was tegen de suprematie van Olympique Marseille. De 1-0 overwinning was niet overtuigend, dat is de plek op de ranglijst van L'OM wél. De club uit de havenstad zag deze zomer hoofdtrainer Didier Deschamps vertrekken, hij werd bondscoach van Frankrijk, en moest bovendien Alou Diarra, César Azpilicueta en Stéphane Mbia uitzwaaien. De verwachtingen waren niet al te hoog voor de 'club in verval'.

Élie Baup, de nieuwe trainer van Marseille, verrast. Dat is zeker. "Om nu achttien punten te hebben is geweldig. Dat gaat ons later in het seizoen, wanneer we voor nieuwe tests staan, zeker helpen", zegt de 57-jarige trainer. Afgelopen seizoen eindigde Olympique nog op een teleurstellende tiende plek in de competitie. "Sinds het begin van het seizoen hangt er een uitstekende sfeer binnen de ploeg", zegt doelman en aanvoerder Steve Mandanda.

Marseille heeft momenteel een voorsprong van vier punten op nummer twee Olympique Lyon, Paris Saint-Germain volgt op zes punten. "Er is een eenheid, met z'n allen maken we dit mogelijk. Het seizoen is misschien nog maar zes wedstrijden oud, maar ik ben op dit moment een heel tevreden aanvoerder", aldus de goalie. Baup: "Er moet bij gezegd worden dat de punten gewonnen worden door veel strijd. De spelers tonen enorm veel toewijding."