KNVB over 'gras-gate': De bal moet rollen

KNVB over 'gras-gate': "De bal moet rollen"

Gepubliceerd: dinsdag 25 september 2012 om 08:40di 25-09-2012 om 08:40

Ajax en ook ADO Den Haag waren zondag niet te spreken over de lengte van het gras in Den Haag. Volgens trainer Frank de Boer 'kietelde het gras z'n oksels', terwijl ADO-collega Maurice Steijn de terreinknecht van zijn club aansprak op zijn werk. De 'groundsman' wilde iets moois maken van het speelveld voor de wedstrijd tegen de Amsterdammers, bleek zijn uitleg.

De KNVB laat weten dat er voor betaald voetbalclubs geen regels bestaan omtrent de minimale of maximale hoogte van het gras. "Dat moet uiteraard binnen het redelijke blijven en er is één stelregel: de bal moet rollen. Als het vermoeden bestaat dat clubs met opzet het gras te laag of te hoog maaien, dan komen we in actie", zegt woordvoerder Renske Bruinsma in de krant. "En dat oordeel ligt bij de arbiter die het veld vooraf moet keuren."

De Boer pleitte voor maatregelen; niet alleen was het gras te lang, ook bleek de ondergrond droog. De KNVB moet volgens de Ajax-trainer eisen stellen. Dat gaat de bond iets te ver. "Het is nou niet zo dat er keer op keer klachten zijn over te hoog gras. Bij mijn weten is dit de eerste keer dat zoiets gebeurt. We moeten ook niet overdrijven", aldus Bruinsma. Overigens is terreinknecht Kees Kortekaas zelf het niet eens met de kritiek.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws