Broers Ferdinand: Directe actie is vereist
Spelers willen 'vooruit' in racismebestrijding

Broers Ferdinand: "Directe actie is vereist"

24-10-2012 20:35
1

Vorig seizoen werd Anton Ferdinand door Terry racistisch bejegend. Pas recentelijk besloot de Chelsea-verdediger de misstap toe te geven en zijn excuses aan te bieden. "Het incident op Loftus Road is nu een jaar geleden en gedurende die periode is een diepe verdeeldheid naar voren gekomen in de voetballerij", luidt de verklaring via New Era Global Sports.

"Tijdens de komende maanden zullen de discussies worden voortgezet en we weten zeker dat er een weg vooruit zal worden ingeslagen. We zullen een bijdrage leveren in deze discussie, net als andere (oud-) professionals", luidt het vervolg. De broers benadrukken zich volledig te kunnen vinden in de werkzaamheden van Kick It Out, dat racisme uit de sport probeert te verdringen."

"Desondanks zijn we een beetje teleurgesteld in de acties van de PFA en de FA het afgelopen jaar. We vormen een familie en werken samen aan een verbetering van de voetbalorganisaties en het spel, waarbij directe actie is vereist. We willen de fans en de staf bij Queens Park Rangers en Manchester United bedanken voor de steun tijdens een lastig jaar. Specifiek Sir Alex Ferguson en Mark Hughes."

"We zullen openbaar geen discussie voeren over zaken die hieraan verbonden zijn. We concentreren ons op het voetbal", besluiten de broers.