Veel scorende Uth wacht op kans bij Heerenveen
Duitser scoort negen keer in acht wedstrijden

Veel scorende Uth wacht op kans bij Heerenveen

30-10-2012 18:32
3

“Ik voel dat ik in goede vorm ben. Het is lekker dat ik veel scoor, maar dat is natuurlijk ook mijn taak als spits. Ik scoor dit seizoen redelijk makkelijk, al ging het maandag tegen Jong Vitesse een stuk minder.  Ik doe mijn best, werk hard, en wacht op mijn kans bij het eerste team. Dat is natuurlijk waarvoor ik hier gekomen ben. Het enige wat ik kan doen is wachten en veel scoren”, aldus Uth op de officiële website van sc Heerenveen.

Jong Heerenveen kende een uitstekende start van de competitie en is nog altijd ongeslagen in de competitie.  “Ik voel me goed, en speel met plezier in dit team. Maar ik wil natuurlijk het liefst in het eerste elftal van sc Heerenveen voetballen. In de voorbereiding op dit seizoen heb ik wel veel meegespeeld met het eerste team, maar toen was ik nog niet helemaal fit. Ook speelde ik vaak aan de rechterkant, wat niet mijn favoriete positie is. Nu ben ik wel fit en hopelijk heb ik laten zien dat ik een echte spits ben. Ik doe mijn best, meer kan ik niet doen. De trainer beslist.”

Tijdens de zomer van 2012 werd Uth door Heerenveen overgenomen van 1.FC Köln. De aanvaller kwam nooit tot een officiële wedstrijd voor zijn voormalige Duitse werkgever.