Mendes da Silva: Ben voetballer, geen toeschouwer
"Hoop dat ik deze moeilijke tijd nu achter me kan laten"

Mendes da Silva: "Ben voetballer, geen toeschouwer"

31-10-2012 11:24

Verschillende blessures zorgden ervoor dat Mendes da Silva, aanvoerder van Red Bull, de afgelopen maanden maar weinig aan zijn favoriete bezigheid toekwam: voetballen. Na een reeks uiteenlopende blessures richt Mendes da Silva, die in 2010 overkwam van AZ, zich nu op het terugveroveren van een basisplek. "Het gaat nu een stuk beter met me", zegt de middenvelder in gesprek met Sport10.

"Mijn teen was gebroken, een gecompliceerde breuk die twee keer geopereerd moest worden. Sinds twee weken train ik weer met de groep mee. Onlangs heb ik minuten gemaakt in een oefenduel met FC Liefering", vat Mendes de afgelopen periode samen. De voetballer komt uit een diep dal. "Het was zwaar. Ik ben voetballer, geen toeschouwer. Helaas heb ik de laatste jaren meer wedstrijden gemist dan dat ik gespeeld heb. Dan is ongelooflijk bitter."

"Moeten toekijken als voetballer knaagt aan je"
Mendes da Silva sprak werkte tijdens zijn revalidatie samen met een mental coach. "Zoals ik zei, ik ben de afgelopen jaren ongelooflijk vaak geblesseerd geweest en dat is simpelweg heel zwaar te verkroppen en moeilijk om mee om te kunnen gaan. Als je als voetballer vaak alleen maar toe kunt kijken, knaagt dat aan je. Ik heb in Salzburg heel vaak langs de kant gestaan. Maar ik moet door. Gelukkig vind ik veel steun bij mijn familie, vrienden en zelfs de mental coach."

Pech is de grootste factor voor het blessureleed van Mendes, stelt de voetballer. "In de eerste jaren van mijn professionele carrière was ik bijna nooit geblesseerd. Klaarblijkelijk moest het me overkomen. Ik hoop dat ik deze moeilijke tijd nu voorzichtig achter me kan laten", aldus de aanvoerder, die afgelopen zomer een keur aan nieuwe spelers koers zag zetten naar landskampioen Salzburg.

"Ik ken de nieuwe jongens vanuit de kleedkamer en als aanvoerder is het ook mijn taak om met hen te spreken en ze op te nemen in de selectie. Maar ik ken ze alleen vanuit de kleedkamer, niet van het veld. Dat gaat hopelijk snel veranderen", aldus Mendes, die zijn basisplek wil terugveroveren. "Ik weet dat, wanneer ik fit ben, er in deze ploeg plek voor mij is. Ik weet dat ik belangrijk ben. Vast staat wel dat we een hele goede selectie hebben."