Michu, Mata en Cazorla pompen geld in Oviedo

Michu, Mata en Cazorla pompen geld in Oviedo

Gepubliceerd: vrijdag 9 november 2012 om 11:36vr 09-11-2012 om 11:36

Oviedo, momenteel uitkomend in de Segunda División B, is één van de oudste clubs van Spanje. Een faillissement is nabij, naar verluidt zou de club voor 17 november met twee miljoen euro op de proppen moeten komen. Michu kwam in actie, vertelt hij vrijdag. De aanvaller van Swansea City startte zijn profloopbaan in Noord-Spanje. Hij speelde vijf jaar bij Oviedo.

"We willen de club waar we allemaal voor gespeeld hebben proberen te redden", zegt Michu in gesprek met de BBC. "Ik, Juan Mata en Santi Cazorla hebben aandelen gekocht, maar het zou fout zijn om te zeggen hoeveel aandelen we hebben aangeschaft. De Spaanse economie is heel slecht. De club heeft zo'n twee miljoen euro nodig om te overleven", aldus de spits, die in juli de overstap van Rayo Vallecano naar Swansea City maakte.

"Heel veel mensen hebben aandelen gekocht. Hopelijk is het voldoende om de club te redden voor 17 november. Het is de club uit mijn stad, de club waar ik van houd. Ik hoop echt dat het genoeg is." Michu vergelijkt de situatie van Oviedo met Swansea, dat tien jaar geleden ook in zware financiële problemen verkeerde. Supporters en investeerders boden de club toen de helpende hand.

"Swansea-fans zouden moeten weten hoeveel het betekent voor mij en de supporters van Oviedo. Ik herinner me dat ik een verhaal las over Swansea toen ik hier kwam, over hoe de fans aandelen in de club kochten. En kijk nu eens: Swansea City speelt in de Premier League en wint op bezoek bij Liverpool. Hopelijk levert deze noodkreet eenzelfde reactie op in Spanje."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws