Wimbledon-fans boycotten pikante FA Cup-kraker
"Liever met mijn schoonmoeder naar het tuincentrum"

Wimbledon-fans boycotten pikante FA Cup-kraker

14-11-2012 12:32

MK Dons is het 'nieuwe' Wimbledon. De voormalige club werd begin deze eeuw door de eigenaren uit de Zuid-Londense gemeenschap getrokken, om op de licentie van Wimbledon een doorstart te maken in Milton Keynes. Teleurgestelde supporters trokken hun eigen plan en richtten AFC Wimbledon op. In de tweede ronde van de FA Cup staan beide clubs voor het eerst tegenover elkaar.

Het bestuur van AFC Wimbledon heeft inmiddels laten weten de wedstrijd 'met tegenzin te zullen spelen'. Veel supporters van de club zijn niet van plan om de reis naar Milton Keynes te maken, blijkt uit de woorden van Simon Wheeler. “Deze wedstrijd trekt veel oude wonden open. We hebben dit nooit gewild en eerlijk gezegd voel ik me verdoofd”, klinkt het uit de mond van de voorzitter van de Independent Wimbledon Supporters Association.

"Ik zal niet naar de wedstrijd gaan en ik weet dat veel andere fans ook thuis zullen blijven. Persoonlijk ga ik liever met mijn schoonmoeder naar het tuincentrum dan dat ik aanwezig ben bij die wedstrijd. Andere supporters zullen in de spiegel kijken en een persoonlijke beslissing nemen. We gaan in elk geval met de fans en de club in gesprek."

"We hebben dit nooit gewild, maar dit toont wel het fenomenale succes van AFC Wimbledon aan nadat de club alles kwijtraakte." Pete Winkelman, voorzitter van MK Dons, spreekt in de Engelse media van een 'potentieel fantastische wedstrijd'.