Brood looft Heracles, maar ziet kansen
"Ze hebben soms moeite wedstrijden winnend af te sluiten"

Brood looft Heracles, maar ziet kansen

16-11-2012 11:26

"Ik denk dat het één van de best voetballende teams is", blikt Brood met Roda JC TV vooruit. "Ik hou van de spelopvatting van Peter Bosz: het durven voetballen in balbezit en het geven van veel druk naar voren. Ze zijn veel in beweging, goed in de combinatie en daarnaast beschikken ze over veel individuele kwaliteiten."

De spelopvatting zorgt soms ook voor gekke uitslagen en dus ziet Brood mogelijkheden voor zijn ploeg. "Van de andere kant is het ook een team dat soms moeite heeft om wedstrijden winnend af te sluiten. Ze krijgen soms gemakkelijk goals tegen."

Arnaud Sutchuin Djoum en Adil Ramzi sloten zich onlangs weer bij de groep aan, maar de oefenmeester denkt niet dat zij er zondag al bij zijn. Roda JC had de afgelopen week ook een speler op proef. De twintigjarige middenvelder Andreas Luckermans staat nu nog onder contract bij Anderlecht.

"We gaan hem nu nog wat meer bekijken, zien hoe hij zich staande houdt", vertelt Brood. "Hij heeft ook een wedstrijdje met de beloften meegedaan en je ziet wel dat het een jongen is met redelijk voetballend vermogen."