Eredivisie en Europa noteren naam revelatie Dutra
Braziliaanse smaakmaker staat voor vertrek in Japan

Eredivisie en Europa noteren naam revelatie Dutra

19-12-2012 11:43
4

De 24-jarige Braziliaan is bezig aan een prima seizoen in Japan, waarin hij reeds elf keer het net vond en meermaals als aangever fungeerde. Dutra, die in eigen land uitkwam voor Santo André, maakte in 2010 de oversteek naar Azië. Hij tekende een contract bij Kyoto Sanga, alvorens Kashima Antlers de Braziliaan dit jaar aan zich wist te binden.

Een gouden greep voor de club die het seizoen afsloot op een elfde plek in de J-League. Dutra mag inmiddels belangstelling uit Europa verwelkomen. De voetballer wordt gevolgd door clubs uit diverse competities. Ook enkele Eredivisie-clubs hebben hem in het vizier, bevestigt Cihan Korkmaz van ThinkBall & Sports Consulting aan deze site. Een Europese club van naam is de eerste die zich concreet meldde bij de zaakwaarnemer van Dutra, Shanghai Shenhua heeft zijn belangstelling ook officieel kenbaar gemaakt.

Dat Dutra over de nodige kwaliteiten beschikt, blijkt wel uit één van zijn treffers die hij dit seizoen scoorde. Met een 'sambaomhaal' vestigde hij de aandacht op zich in het duel met Jubilo Awata.