Ronaldo voorkomt puntenverlies Real Madrid
Drie goals Prieto niet voldoende voor Sociedad

06-01-2013 19:02

Adán begon onder de lat bij de ploeg van José Mourinho. De goalie kreeg echter al na zes minuten rood voor een overtreding, waardoor Iker Casillas weer eens mocht opdraven. Op dat moment stond Real Madrid al op voorsprong dankzij een doelpunt van Karim Benzema.

De overtreding van Adán leverder Real Sociedad ook een penalty op. Xabi Prieto maakte vanaf elf meter geen fout en tekende voor de gelijkmaker.  Tien minuten voor rust stond de thuisploeg toch weer op voorsprong. Sami Khedira vond het net: 2-1.

Zeven minuten na rust maakte Prieto koeltjes zijn tweede van de wedstrijd. Halverwege de tweede helft zorgde Ronaldo er hoogstpersoonlijk voor dat Real Madrid toch afstand kon nemen van de opponent. Eerst schoot hij raak op aangeven van Benzema, even later mikte hij een vrije trap achter de blunderende doelman Raúl Bravo.

Een kwartier voor tijd maakte Prieto met zijn derde van de avond de wedstrijd toch weer spannend, maar Real Sociedad stond uiteindelijk met lege handen en beëindigde het duel ook nog met tien man. Daniel Estrada kreeg tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart.

Real Madrid verkleint met de overwinning de achterstand op FC Barcelona tot dertien punten. De koploper van Spanje speelt zondagavond nog wel de stadsderby tegen Espanyol.