PSV wint in Bangkok en pakt 'Champions Cup'
Eindhovenaren verslaan Muangthong United met 0-2

08-01-2013 15:42
17

Memphis Depay (vrije trap) en Jürgen Locadia (volley) maakten de treffers aan Eindhovense zijde. PSV is op trainingskamp in Thailand en werd dinsdagavond (plaatselijke tijd) ontvangen in een uitverkocht stadion met zo’n 12.000 uitzinnige fans.

Absoluut lichtpunt voor coach Dick Advocaat was de terugkeer van Erik Pieters in de basis. De linksback kwam dit seizoen door een voetblessure nog niet in actie. Oscar Hiljemark, afgelopen vrijdag voor 4,5 jaar vastgelegd, maakte in Bangkok zijn debuut in het PSV-shirt.

De Eindhovenaren hadden het betere van het spel. Tim Matavz had voor rust twee keer kunnen scoren, maar verzuimde alleen voor de doelman af te drukken. Depay brak uit een schitterende vrije trap de ban. Na rust kwamen de Thaise gastheren er af en toe gevaarlijk uit. Przemyzslaw Tyton, in de rust gekomen voor Boy Waterman, voorkwam de gelijkmaker. Locadia bepaalde kort voor tijd de eindstand op 0-2.

PSV hervat de Eredivisie op vrijdag 18 januari met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, maar heeft de eerste prijs van het jaar alvast binnen.