Concurrent De Jong wil weg: Boos zijn zinloos
De Camargo stuurt aan op vertrek bij Borussia Mönchengladbach

Concurrent De Jong wil weg: "Boos zijn zinloos"

16-01-2013 11:54

"Ik heb een goed gesprek gehad met trainer Lucien Favre en sportief directeur Max Eberl. De vereniging zegt: wanneer er een goed bod binnenkomt, kunnen we tot overeenstemming komen", zegt De Camargo in Kicker. "Ik denk dat het beter is wanneer ik wat andere lucht op ga snuiven en iets anders vind. We moeten zien wat er gebeurt. Ik heb hier nog een contract tot 2014."

De Belgisch international, onder meer oud-speler van Standard Luik, legt het in Gladbach af tegen spelers als Luuk de Jong en Mike Hanke. "We hebben teveel spelers voor één positie", vindt de 29-jarige Belg. "De vereniging heeft een keuze gemaakt, die moet ik respecteren. Ik wil spelen. Altijd. Daarvoor ben ik profvoetballer. Dat wordt bij Borussia moeilijk. Ik wil ook met de nationale ploeg van België naar het WK 2014 in Brazilië."

Naar verluidt heeft De Camargo over belangstelling niet te klagen. Anderlecht en São Paulo zouden hem reeds benaderd hebben. Ook Heracles Almelo zou de in Brazilië geboren Belg op het lijstje hebben staan. De Eredivisie-club sprak die interesse echter tegen. De Camargo houdt zich niet bezig met alle geruchten. "Het is normaal dat er gespeculeerd wordt. Maar van een concrete aanbieding is nog geen sprake."

De Camargo blijft het liefst in de Bundesliga, de competitie waarin hij al ruim twee jaar actief is. "De Bundesliga behoort tot de beste competities ter wereld. Ik wil het liefst door in Duitsland. Ik voel me hier goed en ik denk dat ik de beste kwaliteiten voor de Bundesliga bezit. Het heeft geen zin om boos te zijn. Ik kijk nu alleen maar vooruit."