Siem de Jong: 'Kan volgende week anders zijn'
"We moeten in een flow zien te komen"

Siem de Jong: 'Kan volgende week anders zijn'

23-01-2013 10:25
3

Met zo nu en dan uitstekend combinatievoetbal werd Feyenoord in de Arena over de knie gelegd. PSV moest er begin december op eenzelfde manier aan geloven. De Jong heeft het gevoel dat er weer iets van de flow van vorig seizoen terugkomt binnen de Ajax-selectie. "We hebben een goed gevoel in de groep", zegt hij tegen VoetbalPrimeur.

"De selectie bestaat uit veel jonge jongens, maar iedereen gaat goed met elkaar om", vervolgt de multifunctionele Ajacied. "Iedereen kan elkaar wat zeggen. Dat is goed gecreëerd in de groep. We kennen elkaar allemaal goed", aldus De Jong, die de afgelopen twee seizoenen een belangrijke rol speelde bij het behalen van de titel.

Telkens gebeurde dat na een sterke tweede seizoenshelft. Vorig seizoen verloor Ajax in de laatste maanden van het seizoen geen enkel punt. "We moeten nu weer in die flow zien te komen, al is het lastig om te zeggen hoe dat ontstaat. Als je een paar wedstrijden achter elkaar wint dan krijg je het gevoel: we gaan die punten pakken, zeker in thuiswedstrijden. Iedereen vliegt er dan op."

"Voor de winter hebben we wisselvallig gepresteerd, maar eindigden we met een goede reeks. Nu is het zaak constant te blijven, want alle clubs zijn wisselvallig geweest", doelt De Jong op de concurrentie. "Nu zegt iedereen dat Ajax favoriet is, maar volgende week kan het anders zijn. We hebben wel een goed gevoel, dat is belangrijk. Maar het kan nog beter."