Nijland: We laten Van Dijk niet gaan
FC Groningen alleen bij 'waanzinnig bod' van standpunt af te brengen

Nijland: "We laten Van Dijk niet gaan"

23-01-2013 16:35

Het Engelse Brighton & Hove Albion ondernam vorige week een poging om Van Dijk bij Groningen los te weken, maar ving bot. De noorderlingen willen de jeugdinternational ook helemaal niet laten gaan. "Die mensen hebben ons fatsoenlijk gebeld en inderdaad een bod uitgebracht", zegt Nijland over de Engelse Championship-club. "We hebben ze bedankt, maar het bod gedecideerd naast ons neergelegd."

"Bovendien staan wij sportief niet zo sterk dat wij een bepalende speler als Virgil kunnen laten gaan", gaat de directeur verder. "We hebben direct zijn zaakwaarnemer laten weten dat het verder ook geen zin heeft. We laten Van Dijk niet gaan, of er moet echt iets geks gebeuren. Bijvoorbeeld een waanzinnig bod waarbij het bedrijfseconomisch volstrekt onverantwoord is daar nee op te zeggen. Maar dat verwacht ik niet."

FC Groningen kan dan star zijn over Van Dijk, maar het moet volgens agent Henk-Maarten Chin wel degelijk rekening houden met een transfer van de 21-jarige, centrale verdediger. "Ik denk dat 2,5 tot drie miljoen pond een reëel bedrag is", laat hij aan VI weten. Volgens Chin volgens vijf Premier League-clubs de verrichtingen van zijn cliënt.

"Voor Virgil is het belangrijk dat hij speelt", vervolgt de belangenbehartiger. "Dat kan natuurlijk in Groningen, want daar leert hij ook nog. Zijn ontwikkeling is belangrijker dan de eerste de beste trein die voorbij komt. We gaan het dus rustig bekijken."