FA bekijkt beelden Hazard; Belg onder vuur
"Je kúnt het recht niet in eigen hand nemen"

FA bekijkt beelden Hazard; Belg onder vuur

24-01-2013 16:26
23

De Belgisch international lijkt te moeten vrezen voor een flinke straf voor zijn trap in de zij van het lichaam van de zeventienjarige Charlie Morgan. Morgan weigerde Hazard in het League Cup-duel de bal te geven, de Belg ging over de rooie. De actie van Hazard maakt veel los in voetballand. "Het is onacceptabel, het mag niet gebeuren", zegt Gordon Taylor van de Engelse spelersvakbond PFA.

"Het is onprofessioneel. Je kunt het recht niet in eigen hand nemen. Je mag bovendien een kind niet in gevaar brengen, dan maakt het niet uit of hij een bal probeert vast te houden. De scheidsrechter handelde goed. Er is een procedure in gang gezet: hij is van het veld gestuurd en kan nu voor drie duels geschorst worden. Dat is de boodschap die naar buiten gebracht moet worden."

Ook vanuit eigen land werd verrast en geschrokken gereageerd op de actie van de Belg. "Het is ongelukkig en natuurlijk niet iets waar we trots op zijn. Geen enkele voetbalbond of persoon in het voetbal wil gewelddadige acties zien gebeuren of dat er een gebrek aan respect getoond wordt. Dat is wel wat er is gebeurd", zegt Steven Martens, algemeen directeur van Belgische voetbalbond KBVB.

"Het mag misschien in het heetst van de strijd gebeurd zijn, maar professionals worden geacht zichzelf onder controle te houden. Ze moeten hun emoties in bedwang houden en wanneer ze dat niet doen is dat over het algemeen onplezierig. Natuurlijk zien wij dit als bond niet graag gebeuren bij een international van België, maar we weten zeker dat Eden zich dat ook wel realiseert. Iedereen maakt fouten."