De Guzman na Chelsea-scalp: Gewoon een finale

De Guzman na Chelsea-scalp: "Gewoon een finale"

25-01-2013 10:48
3

Onder aanvoering van Jonathan De Guzman, die bezig is aan een uitstekend seizoen bij Swansea, werd afgelopen week een ticket naar Wembley geboekt. In de finale is reuzendoder Bradford City, uitkomend in de League Two van het Engelse voetbal, de tegenstander. Swansea is uiteraard de grote favoriet, maar De Guzman hamert nu al op focus.

"We mogen Bradford City niet onderschatten. Ze hebben sterke ploegen verslagen om hier te komen", zegt De Guzman. De finale staat bol van historie en voetbaldromen. Swansea bivakkeerde tien jaar terug nog op de bodem van de Engelse Football League, terwijl Bradford City – dat onder meer Arsenal en Aston Villa versloeg – zijn eerste finale sinds 1962 mag spelen.

"Het is gewoon een finale en hopelijk wordt het een wedstrijd die na negentig minuten in ons voordeel beslist wordt. We moeten met de juiste mentaliteit naar Wembley afreizen en hopelijk kunnen we die beker pakken. Voor Swansea City is het geweldig om in de finale te staan. Het is een grote kans om iets te winnen en ik denk dat de hele stad er naar uitkijkt."

De Guzman graaft in zijn herinneringen. "Ik kreeg in 2008 de kans om een bekerfinale te spelen in Nederland. En die wonnen we", zegt De Guzman, die namens Feyenoord één keer scoorde in de 2-0 zege op Roda JC Kerkrade in de finale van de KNVB Beker. "Het was een goede finale, ik had toen nog weinig ervaring. Ik hoop op Wembley op meer van hetzelfde."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie